Trouble With Game Start-Up

A place to ask beginner questions to be answered by other players. / Ein Platz für Anfängerfragen, die von anderen Spielern beantwortet werden.

Moderators: Gamemasters, Community Managers

Posts: 7
Joined: Sat Jan 15, 2011 6:04 am

Post by Quala » Thu Jan 20, 2011 8:53 pm

Trouble With Game Start-Up

Hey, I'm new and seem to be having trouble beginning to actually play the game.

I click "Start Game", agree to run in the following security window, but the window after that is in German, which I don't understand.

I think I can pick out that it wants me to type in my character name and password, but thats's all I can really pick out.

There also appears to be a drop down bar that lets you select your language, but clicking on english doesn't seem to change the immediate window to english, therefore not helping me much.

All help is much appreciated! :)

Posts: 3221
Joined: Thu Aug 01, 2002 3:34 pm
Illarion e.V.: Active Member
Location: Berlin

Post by Djironnyma » Thu Jan 20, 2011 8:57 pm

Re: Trouble With Game Start-Up

Have you already mak a account using the homepage?

Posts: 1047
Joined: Thu Dec 24, 2009 4:44 pm

Post by Kyre » Thu Jan 20, 2011 8:57 pm

Re: Trouble With Game Start-Up

On the main page, click on "Account" and make sure that is set for English also then try again.

Posts: 7
Joined: Sat Jan 15, 2011 6:04 am

Post by Quala » Thu Jan 20, 2011 8:58 pm

Re: Trouble With Game Start-Up

Yes, I have already made an account and a character.

Posts: 1799
Joined: Thu Dec 14, 2006 10:44 pm
Location: Yes.

Post by abcfantasy » Thu Jan 20, 2011 9:00 pm

Re: Trouble With Game Start-Up

It happened to me too. If you change the language, log in, log back out and re-run it should be fine.

Posts: 7
Joined: Sat Jan 15, 2011 6:04 am

Post by Quala » Thu Jan 20, 2011 9:02 pm

Re: Trouble With Game Start-Up

Ok, I just made sure it was set to english on my account. I didn't help with the start-up window.

Posts: 3221
Joined: Thu Aug 01, 2002 3:34 pm
Illarion e.V.: Active Member
Location: Berlin

Post by Djironnyma » Thu Jan 20, 2011 9:02 pm

Re: Trouble With Game Start-Up

Than you have to write in the first row your charakters name, in the second row your password. Then chose englisch as language and click "spielen" as far as i know next time all should be in english

Posts: 7
Joined: Sat Jan 15, 2011 6:04 am

Post by Quala » Thu Jan 20, 2011 9:07 pm

Re: Trouble With Game Start-Up

That's what my friend reccomended too, but it doesn't allow me to click "spielen".

Posts: 3221
Joined: Thu Aug 01, 2002 3:34 pm
Illarion e.V.: Active Member
Location: Berlin

Post by Djironnyma » Thu Jan 20, 2011 9:12 pm

Re: Trouble With Game Start-Up

without any error message? it just dosnt work?

Posts: 7
Joined: Sat Jan 15, 2011 6:04 am

Post by Quala » Thu Jan 20, 2011 9:17 pm

Re: Trouble With Game Start-Up

Nope. The button is just greyed out.

Posts: 1799
Joined: Thu Dec 14, 2006 10:44 pm
Location: Yes.

Post by abcfantasy » Thu Jan 20, 2011 9:20 pm

Re: Trouble With Game Start-Up

Hmm...I tried to erase my character name. The Play button got disabled. I retyped my character name and the Play button remained disabled. I had to erase the password and retype it to be enabled. Maybe it's a similar case? Password has to be more than 4 letters too.

Posts: 1954
Joined: Tue Mar 11, 2008 10:40 am
Location: schroedingersbox.org

Post by Rincewind » Thu Jan 20, 2011 9:52 pm

Re: Trouble With Game Start-Up

Notice: the password is the same as your account have.

Posts: 7
Joined: Sat Jan 15, 2011 6:04 am

Post by Quala » Thu Jan 20, 2011 10:26 pm

Re: Trouble With Game Start-Up

Rincewind wrote:Notice: the password is the same as your account have.
Yeah, i figured that.

Posts: 7
Joined: Sat Jan 15, 2011 6:04 am

Post by Quala » Thu Jan 20, 2011 10:52 pm

Re: Trouble With Game Start-Up

The issue seems to be gone.

Thank you for your help and time everyone!

Posts: 3221
Joined: Thu Aug 01, 2002 3:34 pm
Illarion e.V.: Active Member
Location: Berlin

Post by Djironnyma » Thu Jan 20, 2011 11:51 pm

Re: Trouble With Game Start-Up

Than be welcome to Illarion :D

And feel free to ask anytime here or in the Chat if there are other problems.

Posts: 126
Joined: Sun Jan 24, 2010 12:56 am

Post by H.Banestone » Fri Feb 11, 2011 7:16 pm

Re: Trouble With Game Start-Up

I had this problem. What help is this: download the Jar to your desktop, and double click it from there. Then the button is not grayed out. It saves your language in a file after you log in successfully, and next time it will be english.

Return to “New Players / Neue Spieler”

Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Designed by ST Software.